2020. 09. 15. - Villányi Portugieser – a könnyű ételek tökéletes kísérője


A vörösborhoz fejben a nehéz ételeket társítjuk, azaz maga a bor is viszonylag "nehéz" a közvélekedés szerint. A Villányi Portugieser azonban ez nem igaz, hiszen kellemes, lágy karaktere miatt tökéletes ivóbornak mondható.

Villányi Portugieser egy nemzetközileg elismert vörösbor-típus, amely teljesen érett kékszőlőből készül, ezért csodásan mélyvörös színű, a savtartalma viszonylag alacsony, ennek köszönhetően pedig selymesen lágy. Az illata és zamata harmonikus, ibolyára emlékeztető, azonban ezt általában csak a következő szüretig őrzi meg, aminek köszönhetően leginkább újborként fogyasztják – például a Márton-napi ünnepségek alkalmával. Könnyebb ételek mellé a Villányi Portugieser ideális választás, mivel nem nyomja el az ízeket, épp ellenkezőleg: kiegészíti azokat.

Amennyiben Ön is szeretné megkóstolni a Villányi Portugiesert, vagy már ismeri, és szeretné újra átélni az általa nyújtott élményt, rendelje meg csupán néhány kattintással! Ha kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!