2016. 02. 01. - Minőségi folyóbor? Nem lehetetlen!
Lédig, folyóbor, kannás bor: A köztudatban korábban mind a három kifejezés egyet jelentett az úgynevezett tablettás, kevésbé jó minőségű borokkal. De mára már a helyzet teljesen megváltozott.

A folyóbor kifejezés újabban már nem a palackozatlan borokat jelenti, hanem a nagyobb kiszerelésben is kapható minőséget. De hogyan is nézett ki a folyóbor fogyasztása?

A folyóborokat hordóban, műanyag vagy acéltartályban tartották, a vevők pedig ásványvizes palackban vihették haza a kiválasztott borfajtát. Ez a szokás változott meg akkor, amikor életbe lépett egy olyan törvény, hogy a folyóbor a termelői pincéből 2 vagy 5 literes műanyag kannában, illetve bag in box csomagolásban kerülhet a folyóbort is kínáló üzletekbe.

A minősége is lényegesen jobb lett, sőt, mára már folyóbor-kiállításokat, vásárokat is szerveznek Európa különböző részein. Minőségi folyóbor tekintetében pedig nálunk is találhat ízlésének megfelelő, eladó villányi folyóborokat!

Ha pénztárcakímélő, nagy kiszerelésű borra vágyik, a villányi borvidékről származó folyóborokra biztosan nem lesz panasza! Tekintse meg villányi folyóbor kínálatunkat, és találja meg az Ön által kedvelt szőlőfajtából készült bort!