2018. 02. 16. - Miért sikeresek a villányi pincészetek?

A Villányi borvidék Magyarország egyik legfejlettebb bortermő vidéke. Sikerét több dolog együttes meglétének köszönheti: a nagyüzemi termelés alatt összeszokott szakembereknek, és az idetelepült sváb borászok kitartásának is. Emellett szubmediterrán éghajlatának, ami kiváló körülményeket teremt a szőlő érleléséhez; Villány és vidéke Magyarország legmelegebb, legnaposabb borvidéke, hosszú száraz nyarakkal. Ráadásul a Villányi-hegység mészkövére rakódott, vörös agyaggal és barna erdőtalajjal keveredő lösz kiváló a szőlő termesztésére. A villányi pincészetek vörösborai sötét rubinvörös színűek, testesek, illatanyagokban és zamatokban gazdagok, magas alkohol- és tannintartalmúak, épp ezért sok borkedvelő kedvencei!

Ha Ön is szeretné megkóstolni egy kiváló villányi pincészet borait, válogasson kínálatunkból! Ha kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot!