2015. 10. 01. - Gyorstalpaló az olaszrizling szőlőfajtáról
Szívesebben tudna meg többet az egyes bor- és szőlőfajtákkal kapcsolatban? Hobbiszinten borászkodik, vagy csak egyszerűen a borkedvelők népes táborához tartozik, és Önnek is fontos a minőség? Kérdéseivel forduljon bizalommal hozzánk, a villányi pincészet kiemelkedő minőségű borok széles kínálatát nyújtja Önnek! Az alábbiakban rövid ismertetőt olvashat az olaszrizling fajtáról.

Olasz eredetű szőlőfajta, mely Németországon keresztül jutott el hazánk a 19. században. Az egyik legelterjedtebb fehér szőlőfajta Magyarországon, amely Tokaj-Hegyalja kivételével minden borvidéken megtalálható. Az olaszrizling remekül alkalmazkodott a helyi viszonyokhoz; szinte azt mondhatjuk, jobb eredményeket hoz, mint eredeti hazájában. Késői érésű, bő termést hozó fajta. Bogyója kicsi, héja vékony. Lágy illat- és ízvilágú, finoman savas fajtáról van szó, gyakran keserűmandulához hasonlító utóízzel. Érlelésével nem szabad sietni, nagyon meghálálja.

Amennyiben további kérdései vannak, keressen minket bátran megadott elérhetőségeinken! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére, hogy Ön a legfinomabb borokat kóstolhassa!