2015. 07. 29. - A villányi bor térhódítása
A villányi bor nagyszerű, zamatos íze miatt közkedvelt és népszerű. A térség elsősorban vörösborairól híres, ám fehérborok tekintetében is vannak kiemelkedő típusok.

Az ország vezető borai között tartják számon a villányi vörösbort. Ezeknek a boroknak az íze nem egyforma, mert a fajta is különböző, emellett a dűlők is eltérőek, valamint a pincéknek is megvan a maga borfilozófiája, egyedisége. A villányi bor azért is különleges, mert az eltérő jegyek ellenére sok azonosság is található bennük.

A villányi vörösboroknak különböző fajtái vannak, ezek három csoportba sorolhatóak. Az első csoportot a Portugieser, Kadarka, Kékfrankos képviseli. A második csoportba tartoznak a nemzetközi fajták: Cabarnet sauvignon, Cabarnet franc, Merlot és a Pinot noir. A harmadik csoportba a Cuvée borok tartoznak.

Ön is kóstolja meg a villányi borokat, a gazdag kínálatban garantáltan megtalálja a kedvencét! Ha felkeltettük érdeklődését, nézzen körül webáruházunkban, és bátran vegye fel velünk a kapcsolatot kérdéseivel!